четвер, 7 березня 2024 р.

2023-2024 н.р.

Справжня людина виростає саме з любові до рідного краю, до рідної мови та культури. Учні та учениці 5 класу брали участь у брейн-рингу, де застосовували набуті знання граматики української мови, поезії, фольклору!

Юні таланти 5 класу намалювали ілюстрації до народних казок 🦅🐦‍⬛🐀👀

У першу середу лютого світова спільнота книголюбів відзначає Всесвітній день читання вголос. Це свято зініціював у 2010 році Міжнародний освітній проєкт «LitWorld».
Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Крім того, свято надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями.
Юні книголюби сьогодні не полінувалися і принесли до школи свої улюблені книги!!! Було цікаво та пізнавально! Дякуємо ЗСУ за можливість читати українською!!!!!





Мета Всесвітнього дня читання вголос полягає у тому, щоб надати можливість людям в усьому світі відчути, яке це насправді задоволення — просто читати вголос для інших; щоб нагадати усім про те, що освіта є одним з основних прав людини і це право має кожна людина у світі.




Цікаві факти про читання!!!!
∆Швидкочитання. Техніка, яка допомагає збільшити швидкість читання від 200 до 3 і більше тисяч слів за хвилину, при цьому зберігаючи абсолютне розуміння змісту прочитаного. Крім того, швидке читання рятує очі людини від втоми.
∆. Генії і швидкочитання. Серед геніїв і знаменитих діячів чимало тих, хто постійно застосовував цю техніку:
• Теодор Рузвельт;
• Томас Едісон;
• Оноре Де Бальзак;
• Наполеон та ін.
∆ Під час читання очі дивляться в різні боки. Неймовірно, але факт! Під час читання наші очі дивляться на різні літери частіше, ніж на одну й ту ж саму. При цьому лінії погляду можуть як розходитися, так і перетинатися.
∆ Читання — ворог ожиріння. Книга — найкращий засіб від нудьги. Але, на відміну від багатьох швидких задоволень, у процесі читання людині не потрібна висококалорійна їжа.
∆ Читання знімає стрес. Дослідники з Університету Сассекса експериментально довели, що читання — найшвидший спосіб зняти стрес. Усього 6 хвилин за книгою — і рівень гормонів стресу в організмі знижується на 68%. Водночас піша прогулянка і прослуховування музики показали 42% і 61% зниження відповідно, а відеогра — всього 21%.
∆ Неграмотність — проблема сучасного світу. Тільки уявіть: кожен п’ятий дорослий на планеті не вміє писати й читати. Дві третини з усіх неписьменних — це жінки, а кожен четвертий підліток не може прочитати і зрозуміти найпростіших речень.
Ми сподіваємося, що всі перелічені цікаві факти про читання зроблять цю навичку ще ціннішою у ваших очах. І що попри величезні зусилля диджитал-індустрії, друковані книги ніколи не зникнуть із життя людини!






Сьогодні учні та учениці 8 класу відзначили День рідної мови в особливий спосіб. Радію, що на шляху до знань, нас не зупиняють жодні перешкоди!!!
Дякуємо захисникам та захисницям за можливість говорити рідною мовою, вчитися, просто бути вдома.
#МовамаєзначенняСьогодні учні та учениці 8 класу відзначили День рідної мови в особливий спосіб. Радію, що на шляху до знань, нас не зупиняють жодні перешкоди!!!
Дякуємо захисникам та захисницям за можливість говорити рідною мовою, вчитися, просто бути вдома.
#МовамаєзначенняЦікаві факти про читання!!!! ∆Швидкочитання. Техніка, яка допомагає збільшити швидкість читання від 200 до 3 і більше тисяч слів за хвилину, при цьому зберігаючи абсолютне розуміння змісту прочитаного. Крім того, швидке читання рятує очі людини від втоми. ∆. Генії і швидкочитання. Серед геніїв і знаменитих діячів чимало тих, хто постійно застосовував цю техніку: • Теодор Рузвельт; • Томас Едісон; • Оноре Де Бальзак; • Наполеон та ін. ∆ Під час читання очі дивляться в різні боки. Неймовірно, але факт! Під час читання наші очі дивляться на різні літери частіше, ніж на одну й ту ж саму. При
Цікаві факти про читання!!!! ∆Швидкочитання. Техніка, яка допомагає збільшити швидкість читання від 200 до 3 і більше тисяч слів за хвилину, при цьому зберігаючи абсолютне розуміння змісту прочитаного. Крім того, швидке читання рятує очі людини від втоми. ∆. Генії і швидкочитання. Серед геніїв і знаменитих діячів чимало тих, хто постійно застосовував цю техніку: • Теодор Рузвельт; • Томас Едісон; • Оноре Де Бальзак; • Наполеон та ін. ∆ Під час читання очі дивляться в різні боки. Неймовірно, але факт! Під час читання наші очі дивляться на різні літери частіше, ніж на одну й ту ж саму. При цьому лінії погляду можуть як розходитися, так і перетинатися. ∆ Читання — ворог ожиріння. Книга — найкращий засіб від нудьги. Але, на відміну від багатьох швидких задоволень, у процесі читання людині не потрібна висококалорійна їжа. ∆ Читання знімає стрес. Дослідники з Університету Сассекса експериментально довели, що читання — найшвидший спосіб зняти стрес. Усього 6 хвилин за книгою — і рівень гормонів стресу в організмі знижується на 68%. Водночас піша прогулянка і прослуховування музики показали 42% і 61% зниження відповідно, а відеогра — всього 21%. ∆ Неграмотність — проблема сучасного світу. Тільки уявіть: кожен п’ятий дорослий на планеті не вміє писати й читати. Дві третини з усіх неписьменних — це жінки, а кожен четвертий підліток не може прочитати і зрозуміти найпростіших речень. Ми сподіваємося, що всі перелічені цікаві факти про читання зроблять цю навичку ще ціннішою у ваших очах. І що попри величезні зусилля диджитал-індустрії, друковані книги ніколи не зникнуть із життя людини!
цьому лінії погляду можуть як розходитися, так і перетинатися. ∆ Читання — ворог ожиріння. Книга — найкращий засіб від нудьги. Але, на відміну від багатьох швидких задоволень, у процесі читання людині не потрібна висококалорійна їжа. ∆ Читання знімає стрес. Дослідники з Університету Сассекса експериментально довели, що читання — найшвидший спосіб зняти стрес. Усього 6 хвилин за книгою — і рівень гормонів стресу в організмі знижується на 68%. Водночас піша прогулянка і прослуховування музики показали 42% і 61% зниження відповідно, а відеогра — всього 21%. ∆ Неграмотність — проблема сучасного світу. Тільки уявіть: кожен п’ятий дорослий на планеті не вміє писати й читати. Дві третини з усіх неписьменних — це жінки, а кожен четвертий підліток не може прочитати і зрозуміти найпростіших речень. Ми сподіваємося, що всі перелічені цікаві факти про читання зроблять цю навичку ще ціннішою у ваших очах. І що попри величезні зусилля диджитал-індустрії, друковані книги ніколи не зникнуть із життя людини!Мета Всесвітнього дня читання вголос полягає у тому, щоб надати можливість людям в усьому світі відчути, яке це насправді задоволення — просто читати вголос для інших; щоб нагадати усім про те, що освіта є одним з основних прав людини і це право має кожна людина у світі.Мета Всесвітнього дня читання вголос полягає у тому, щоб надати можливість людям в усьому світі відчути, яке це насправді задоволення — просто читати вголос для інших; щоб нагадати усім про те, що освіта є одним з основних прав людини і це право має кожна людина у світі.


Немає коментарів:

Дописати коментар